Skidoverall

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar för Outdoor Experten, Polarn O. Pyret, Skidresor och Outnorth.

Skidoverall för vuxna, hur tänkte du nu? Klockrent, fantastiskt och helt genialiskt!

Skidoverallen är återigen moderiktig och framför allt praktiskt att använda i de alpina backarna. Du slipper oroa dig för att snön ska leta sig in under kläderna, samt att du möts av ett leende i backen och på afterski´n.

Benämningen av overall enligt Svenska Akademins ordbok lyder, ett plagg i ett stycke. Det ursprungliga användningsområdet för overallen var som skyddskläder ”blåställ” inom tillverkningsindustrin. Och flera fick upp ögonen för det praktiska plagget. Militärer har länge använt overallen som fältuniform. Och piloter i flygvapnet har sedan 50-talet använt flygoveraller, g-dräkter, för att förhindra att piloten svimmar av när han utsätts för accelerationskrafter.

Även inom fallskärmshoppningen används overaller eller jumpsuit, som är det optimala plagget för att inte luften skall leta sig in under kläderna. I motorsportens världen har den sedan länge används både inom banracing och i trafiken. Som ni märker är overallen som plagg väldigt användbar inom vitt skilda aktiviteter och sammanhang.

Barn har i alla tider uppskattat fördelarna med att klä sig i overall. Det är det perfekta plagget som håller väder och vind på behörigt avstånd. Men någonstans på vägen till vuxenlivet har kärleken till overallen försvunnit. Nu är det dags att ändra på det och att skidoverallen får den kärlek som den verkligen förtjänar. Overallen är till för skidåkare som värdesätter funktion och kvalitet.

Att tänka på när du väljer skidoverall

Att välja en skidoverall som står emot vind och kraftiga snöoväder ger dig möjligheten att klämma några extra meter fallhöjd. Samtidigt som kompisarna sitter blöta och fryser framför brasan i någon rökig värmestuga full av skrikiga barn och ”kick off” medelålders män och kvinnor.

En overall skall ha god passform. Vi föredrar en skidoverall med lös passform med utrymme för ryggskydd. Och som ger dig full rörelsefrihet i alla lägen, vill du landa en backflip skall du ha möjlighet att göra det. Tejpade sömmar och vattenavvisande blixtlås är ett måste. Viktigt att det finns praktiska och rymliga fickor för förvaring av telefon, lavinsändare, plånbok, lift kort och snacks etc. Fickornas placering är a och o, bröstfickor skall kunna nås enkelt även om man har ryggsäck på. Vill man inte förvara sina saker i bröstfickorna är det bra att det finns höftfickor, stora benfickor och ärmficka för liftkort. Vi har aldrig riktigt förstått finessen med bakfickor eftersom allt som förvaras i dem går sönder antingen vid en vurpa, vilket händer då och då, eller när man åker sittlift.

En viktig funktion är ventilationsdragkedjor, de skall finnas under armarna och längs benen för att släppa ut överskottsvärme. För att inte frysa är det bra att det finns muddar med hål för tummen som håller din händer varma under kalla vinterdagar. När det är blåsigt på berget är det skönt fälla upp huvan. Den skall vara justerbar och hjälmkompatibel.

Vuxen/herr/dam/barn

Utbudet av funktionella skidoveraller för vuxna är ganska begränsat men det går att hitta bra overaller som både är snygga och funktionella. De overaller vi rekommenderar passar både för herr och dam, men råder damer att pröva en storlek mindre än de normalt använder. I urvalet har vi fokuserat på funktion och kvalitet, och det enda du behöver tänka på är vilken linje ned för berget du skall ta.


Alla produkter

Helly Hansen Chugah Infinity Powder Ski Suit

En dröm för alla skidåkare som älskar pudersnö, den har alla funktioner och detaljer en skidåkare kan önska sig. Tillverkad i  LIFA® INFINITY PRO™-teknik gör att den håller dig varm och torr på berget. En funktion vi verkligen gillar är Life Pocket+™, det är en ficka som är isolerad med Aerogel vilket gör att din mobil inte laddar ur pga kylan utan håller hela dagen i backarna. Den uppfyller alla våra krav en overall skall ha gällande värme, ventilation och passform. Skidoverallen är unisex, vilket innebär att den är lika snygg på kvinnor som män. Vi rekommenderar kvinnor att välja en storlek mindre än de normalt använder.

En förstklassig overall med smarta funktioner, du kommer inte att ångra dig.

Skidoverall Helly Hansen Chugah Infinity Powder Ski Suit

Produktens fördelar

 • Vattentätt, vindtätt och god ventilation
 • Ledig passform
 • Ficka för lavinsändare
 • Life Pocket+™
 • Färgdetaljer som ökar din synlighet i snön

Minus med produkten

 • Om man skall vara petig hade vi önskat en till bröstficka

Fri frakt från 800 kr – Leverans 2-5 vardagar – Klarna


Norrøna lofoten Gore-Tex Pro One-Piece

En modern klassiker från Norrøna. Det är en overall som passar lika bra för kvinnor och män och den är speciellt framtagen för skid- och snowboardåkare som älskar lössnöåkning. Idén till overallen kom från en medarbetare som i jakten på det perfekta free-ride plagget sydde ihop jacka och byxor och overallen var ett faktum. Den har allt som man kan önska av en overall.

Stå på utför berget och unna dig en ”hållkäften” skidoverall till kommande säsong.

Skidoverall Norrøna lofoten Gore-Tex Pro One-Piece

Produktens fördelar

 • Mycket bra passform
 • Bra placerade ventilationsdragkedjor
 • Tillverkad i GORETEX ® Pro vilket ger ett utmärkt skydd mot vind och vatten
 • God andningsförmåga
 • Muddarna kan justeras med kardborreband
 • Rymliga och bra placerade fickor

Minus med produkten

 • Bakfickor, varför?

Fri frakt från 490 kr – 100 dagar returrätt – Klarna


PO.P WEATHER PRO® – Vinteroverall

Polarn O. Pyret har sedan starten 1976 tillverkat barnkläder av hög kvalitet. Kläderna skall klara av barns lek och hålla för att klättra, krypa och tumla runt. Det vi gillar är deras sinne för passform, detaljer och kvalitet i sina overaller.

PO.P WEATHER PRO® är en vind och vattentät skidoverall som passar väldigt bra för vinteraktiviteter. Overallen är ordentligt fodrad och den har extra förstärkningar på knän och rumpa av vattentåligt tyg. Huvan är avtagbar och fästes med tryckknappar allt för säkerhets skull.

Ett extra plus är att overallen är tillverkad av återvunnen polyester eller polyamid vilket är bra för miljön.

Skidoverallen är utrustad med 3M-reflexer för att synas när det börjar att skymma.

PoP Vinteroverall barn

Produktens fördelar

 • Tillverkad av återvunnet material
 • Huvan är avtagbar och reglerbar
 • Insidan av kragen och ärmslut har försetts med mjuk fleece
 • Har förböjda knän och ärmar
 • Midjan är justerbar

Minus med produkten

 • Huvan är inte hjälmanpassad

Fri frakt över 300 kr – Fria returer för VIP-medlem – Klarna


Didriksons Sogne coverall

Didriksons har i många år tagit fram funktionella plagg för våra små vintersportare. Overallen Sogne är tillverkad i ett slitstarkt och återvunnet polyamidmaterial som har mycket god andningsförmåga. Den är vind- och vattentät med tejpade sömmar. För att förlänga livslängden har Didrikson förstärkt de delar som slits mest, det vill säga knän, benslut och rumpa. För extra komfort har de vadderat rumpa och knän.

Overallen är utrustad med stora fickor som barnen kan lägga saker i. Den har även en ficka på ärmen för att förvara liftkortet i. Storleken i midjan kan enkelt justeras med hjälp av två kardborreband. Något som vi gillar extra mycket är vad Didrikson kallar ”Extend size” det innebär att ärmar och ben kan förlängas upp till en storlek. Mycket bra funktion, mina barn har haft den dåliga vanan att växa på vintern vilket är mycket dyrare än att växa på sommaren.

Overallen är utrustad med reflexer för att synas i mörkret, på kvällsskidåkningen eller när de är ute och leker i snön på eftermiddagen eller kvällen.

Overall barn Didriksons Sogne coverall

Produktens fördelar

 • Tillverkad i återvunnet material
 • Vind- och vattentät
 • Slitstarkt material
 • Förstärkta knän, rumpa och benslut
 • Extend size

Minus med produkten

 • Huvan kunde vara något större

Fri frakt över 495 kr – Fria returer – Klarna


Isbjörn K Penguin Snowsuit

Det svenska varumärket Isbjörn of Sweden har sedan 2005 har tillverkat funktionella och tåliga overaller. Penguin Snowsuit är deras mest sålda overall i Skandinavien och placerar sig år efter år i toppen av Bäst-i-test. Deras overaller är kända för att vara slitstarka, ha god andningsförmåga och samtidigt vara värmande och stå emot väder och vind.

Penguin Snowsuit är tillverkad i slitstark nylon och är fodrad med Primaloft© Black Eco padding, som består av 60% återvunnet polyesterfiber. Alla sömmar är tejpade och den är behandlad med vattenavstötande impregneringsmedel som är fri från miljöfarliga flourkarboner. En funktion vi gillar är att man med ett enkelt ingrepp kan förlänga både ärmar och ben med 3 cm. Det är ett perfekt plagg för era barn att växa i och använda på skidsemestern i år och även nästa år.

Skidoverallen finns i åtta färger, Apple, Swedish Blue, Saffron, Frost Pink, Navy, Mole, Petrol och Love.

Overall barn Isbjörn K Penguin Snowsuit
Overall barn Isbjörn K Penguin Snowsuit
Overall barn Isbjörn K Penguin Snowsuit
Overall barn Isbjörn K Penguin Snowsuit
Overall barn Isbjörn K Penguin Snowsuit

Produktens fördelar

 • Justerbar huva
 • Tillväxtmuddar i ärm- och benslut
 • Bra placerade reflexer baktill och övre ärmarna
 • Alla sömmar är tejpade
 • Går att justera i midjan

Minus med produkten

 • Kan behövas ett tunt extra värmande lager när det är riktigt kallt

 

Fri frakt över 495 kr – Fria returer – Klarna