Kroppsvård

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar för Apoteket Hjärta, Apohem och Outnorth..

Kroppsvård, oavsett årstid, var du än befinner dig, behöver du ta hand om och vårda din kropp.

Alpinlandet har valt att lista de kroppsvårdsprodukter som skyddar dig på ditt äventyr, mot solen, mygg och fästningar eller som är livsavgörande om olyckan är framme. För att äventyret skall bli lyckat är det bra med kroppsvård. Med detta i åtanke finns det några enkla tips att tänka på när ni packar inför äventyret.

Vilken årstid, vilken miljö kommer du att vistas i, vilken aktivitet kommer du att utföra?


Alla produkter

Care Plus Anti-Insect DEET 40% Spray

Det finns inget värre är myggbett när man är ute i skog och mark. Myggbett är inte livshotande i våra klimat men i subtropisk och tropiska områden kan det leda till allvarliga sjukdomar som malaria, japansk encefalit eller denguefeber. Skillnaden mot andra myggmedel är att Care Plus Anti-Insect DEET 40 % Spray är det enda myggmedel som fungerar mot svenska myggor men även mot tropiska myggor.

DEET 40% rekommenderas av internationella malaria experter. Ger ett skydd upp till 8 timmar mot myggor och skyddar upp till 4 timmar mot fästingar.

DEET är det aktiva ämnet som gör att myggan inte känner doften av dig. Om du inte använder myggmedel känner en mygga av en människas doft på en radie på 100 meter.

Det enda myggmedel värt namnet för vuxna och barn från 13 år.

Erbjuder många leverans alternativ – Snabba leveranser – Klarna – Swish


Försvarets Hudsalva

Försvarets hudsalva, en klassisk salva för nariga läppar och ett absolut måste att ta med i packningen oavsett årstid. Den har många användningsområden, som att att mjuka upp torr hud eller förebygga skavsår. Salvan har lätt smak av vanilj och innehåller jordnötsolja.

Skall enligt oss alltid följa med på äventyret.

Erbjuder många leverans alternativ – Snabba leveranser – Klarna – Swish


Care Plus Family First Aid Kit

Kroppsvård om olyckan är framme stor som liten är det bra att ha med sig en förbandslåda för hela familjen. Care Plus Family First Aid Kit har det mesta man kan behöva för att behandla diverse skador. Oavsett om du befinner dig på en dagsutflykt eller på ett längre äventyr finns det kompresser, bandage, olika varianter av plåster, tryckförband, sårtvätt med mera för att snabbt agera om olycka är framme.

En grundläggande uppsättning av första hjälpen artiklar för hela familjen.

Fri frakt över 495 kr – Fria returer – Klarna


NIVEA SUN Protect & Moisture SPF30

Oavsett årstid och äventyr behövs en effektiv solkräm för hela kroppen som skyddar huden mot solens UV-strålar och samtidigt återfuktar. Solkrämen är vattenresistent och har märkningen ”Compliant with Hawaii Reef Bill”. Det innebära att den är fri från skadliga UV-filter som misstänks vara orsak till att korallreven bleks.

Det som är unikt med solskyddet är att den innehåller Anti Stains After Wash Complex vilket innebär att den skyddar dina kläder mot gula fläckar orsakade av UV-filter.

Solkrämen har en klassisk doft, den skyddar din hud och är samtidigt inte är skadlig för miljön.

Erbjuder många leverans alternativ – Snabba leveranser – Klarna – Swish